top of page

NAK Szakmai Színtér - MOME-ENGAGE4BIO projekt

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Engage4BIO projektjének együttműködésén belül az idei Szántóföldi Napokon az Engage4BIO csapata egy látványos, élményalapú programmal kívánja felhívni a figyelmet a körforgásos biomassza-alapú gazdálkodás jelentőségére.

Egy adatgyűjtő tábla kitöltésére invitálják azokat a szakképzésben résztvevő diákokat és gazdálkodással foglalkozó felnőtteket, akiket érdekel a biomassza-alapú körforgásos gazdaság életmódunkra gyakorolt hatása és szívesen bővítik ismereteiket ezen a területen.


A Szántóföldi Napokra kidolgozott interaktív táblán a látogatók a biomasszával kapcsolatos kérdésekre tudnak válaszokat adni színes fonalak segítségével. Miközben a válaszadások következtében, a fonalak egy vizuálisan izgalmas és könnyen értékelhető eredményt rajzolnak ki, a résztvevők játékos módon tanulhatnak a zöld átállás fontosságáról. A válaszadók a részvétel után, az ismeretek mellett, egy kézzel készült virágmag bombával térhetnek haza, amelyet elültetve személyesen is hozzájárulhatnak a biodiverzitás megőrzéséhez.


Amire várják a látogatókat:

- élményalapú vizuális adatgyűjtés interaktív táblán

- játékos tanulás és szemléletformálás

- talajminőség megőrzésének tudatosítása

- ajándék virágmag bomba a válaszadóknak, résztvevőknek

Comments


bottom of page